divendres, 5 de juny del 2015

CONCLUSIONS



En un primer cop d’ull podem constatar que el anàlisis lexicomètric demostra la coherència dels blogs i la seva potencial utilitat com a font d’informació objectiva i contrastada. Per tant, un cop exposades les taules i diferents paràmetres dels blogs estudiats. Veiem:

PARAULA
FREQ.
Tarragona
55
Ciutat
26
alcalde
20
cap
19
Polític
17
material
16





















La primera paraula que trobem amb diferència és “TARRAGONA”. Estem mirant blogs locals i mirats dins un moment molt concret com són les eleccions municipals. Aquests escrits tenen una intenció de dirigir i ensenyar als possibles votants com està  d’implicat el futur alcalde en les qüestions municipals. Per això Tarragona ha ser la paraula escollida. Així dins del text es va remarcant, cada poc temps, on s’ubica i es centren les seves futures expectatives i accions. La paraula “TARRAGONA” va lligada amb “CIUTAT. Per poder deixar encara més clar que estem parlant  en clau local, una petita diferència amb alguns partits, com podria ser de la Rosa Díez, que la ciutat queda una mica més lluny. Tots el polítics que volen ser futurs alcaldes/esses volen deixar molt clar els seu objectiu i deixar constància de la seva implicació present i futura amb la ciutat. En el blogs s’utilitza un llenguatge menys formal per despertar la ciutat i anar cap al futur. Per això trobem paraules com rock, projecte, vida...lligades a Tarragona i una molt significativa “decidir”. Volen deixar clar on estem, dins unes futures eleccions que toquen de ple la nostra ciutat. Però, potser aquesta vegada, amb un matís una mica diferent. Ara som nosaltres, realment,  els que escollim. Un cert canvi de forma i manera de comunicar que vol intentar fer la política més propera al ciutadà.  També m’ha servit per veure que fan i que escriuen els politics més propers i els que estan més lluny de la ciutat, i veure quina interrelació tenen amb les noves tecnologies, com d’actiu són i quin profit i treure de tot plegat.
El resultat potser és molt suggeridor i et fa formular un seguit de noves preguntes:
Això és només passatger?
Durant tota la legislatura continuen tenim la ciutat com a prioritat?
Aquells que no fan servir els blogs, quin motiu tenen?
Continuaran actiu tots els blogs o només ha estat una aposta momentània?
Quines noves tecnologies utilitzen per connectar amb els seus ciutadans?

Però també, tot això, m’ha servit perquè dins meu s’hagi produït un canvi. Al principi del treball em semblava un tema gens atractiu. Sobretot el funcionament de l’Antconc molt feixuc i allunyat de les meves necessitats. Doncs ara, puc dir que tot aquest treball i l’assignatura es presenten com quelcom d’engrescador i amb ganes de futurs estudis per veure que fan els polítics de la meva ciutat per la meva ciutat. I si continua sent la seva primera i prioritària.  Perquè encara queda molt de camí per fer, observar i sobretot agafar consciència de la meva nova realitat. Que no és altre que veure amb més claredat que  el seu cervell i el meu funcionament es torna cada cop més hipertextual.
















TAULES III

 Ara sobre la paraula CIUTAT: