dimecres, 3 de juny del 2015

ANÀLISI LEXICOMÈTRIC








La proposta final de l’assignatura és una anàlisis lexicomètric d’uns blogs. Això ens donarà la oportunitat de poder valorar, d’una manera més objectiva, aquests blogs i les seves paraules. En certa manera és com una mirada des de l’estadística als continguts d’aquests escrits. Es mira la freqüència de les paraules, les seves combinacions.

 
 



 



 Aquest estudi m’ha portat a fer com dues parts, o millor 
 dit, entrar dins de dues dimensions diferents. La primera dins del món del blogs polítics, i més coincidint en les darrers dies amb la campanya electoral per les municipals. Un món complexa i alhora peculiar els dels blogs polítics!!! I una segona part, potser per a mi, tècnicament més complexa que ha estat entrar dins un nou programa fins ara desconegut, Antconc 3.2.4. Ha estat com entrar dins les mateixes entranyes de  l’ordinador i mirar el meu PC amb uns altres ulls i maneres. És una eina que podem utilitzar per realitzar un estudi en més profunditat d’un text. Un a de les moltes coses que podem fer és cercar “concordances”amb paraules o llista de paraules que són més freqüents i així poder arribar molt més lluny. He pogut veure com tecnologia i lletres no estan tant allunyades i en la nostra era de la tecnologia tot esta relacionat amb tot, i on tot pot ajudar a configurar un nou saber i descobrir nous camins dels sabers....o almenys intentar-ho!!!!













2 comentaris:

  1. Cert Olga, al final "tot és un tot" i s'acaba relacionant com l'aleteig de la papallona.

    Tot i així, amb la informàtica, més d'un cop, i molts més cops, m'he acabat sentint com el darrer dibuixet de la teva tira: ?????????

    L'AntConc, com totes les coses a la vida, segurament tindrà les seves gràcies quan el dominem. Recorda el nostre primer blog, al comença a l'assignatura, a on totes dues ens preguntàvem "un blog? què esperar-ne? no n'he escrit mai?" .... i, ara, en certa manera, podríem dir que som bloggueres, oi?

    Me'n vaig al meu AntCnc particular, una abraçada

    ResponElimina
  2. Quina raó tens!!! Si que hi pesno sovint en els nostre inicis on tot ens feia por i deien que podrem dir nosaltres !!! jijijij I mira'ns ara!!!!

    ResponElimina