dijous, 4 de juny del 2015

ANÀLISIS LEXICOMÈTRIC II



 
Un cop feta la primera aproximació per veure com s’ha de fer per dur a terme aquest estudi. Ens trobem davant el primer pas essencial, que serà escollir el tema on volem centrar-ho tot. Jo vaig escollir diferents blogs de polítics locals de la meva ciutat, Tarragona, tot amb la coincidència amb les municipals, i també algun blog de polítics més de l’àmbit estatal. Els blogs seleccionats van ser:

Josep Fèlix Ballesteros, PSC, http://www.pepfelixballesteros.cat/tarragona/
 Arga Séntis, ICV-EUIA-E, http://blocs.tinet.cat/argas/  
Rosa Díez de UPiD (aquesta darrera per mirar en línies més d’Estat espanyola que es deia). http://rosadiez.net/


Encara que inicialment vaig entrar a molts més per poder centrar una mica més el tema. Molts, inicialment, eren blogs de periodistes, com ara l’Antoni Bassas, el Josep Cuní o  del Basté, però vaig veure que era més interessant anar directament al que diuen els polítics.
Arribats en aquest punt la meva principal preocupació va ser centrar-me sobre reflexions i intencions polítiques que ens donaven per ser candidats i tenir opcions a l’alcaldia de Tarragona. Però tot això també va comportar una preparació inicial per poder treure suc a l’anàlisi que farem posteriorment. El passos previs que vaig seguir foren:


·         Visitar diferents blogs de contingut polític de diferents partits i tendències, com més oposades en la seva ideològica millor.
·         Un cop seleccionats els blogs i els seus autors he fet una lectura concreta del seu perfil, per centrar-me en les entrades que feien referències a les eleccions municipals del dia 24 maig, tant el programa electoral com les seves opinions sobre els diferents dies de la campanya.
·         He preparat els textos escollits per tal que es puguin llegir correctament dins del programa de l’Antconc.
·         Arribats en aquest punt he fet la part més mecànica del treball amb l’introducció de les dades, que eren les dels textos escollits. Seguint els passos indicats, traient les paraules de contingut només gramatical i que la seva freqüència d’ús donaria un resultat erroni. Perquè son paraules buides de significat lèxic.
·         Així es van introduint els textos i vas seleccionat les paraules que vols estudiar i veure la seva freqüència, posició...diríem que estem entrant de ple dins l’estudi.
·         Obtenció de gràfics, estadístiques i quadrants.


Amb totes les dades obtingudes és quan s’ha arribat al moment final, on aquestes dades tornen a ser lletres que ens expliquen un seguit de fets i ens adonem com volen influir amb nosaltres des d’aquests blogs. Una eina que cada cop s’ha tornat més utilitzada per tothom. I a nosaltres ens serveix per enfocar més a prop tot aquest món de la política i el discurs subtil dins les paraules.


2 comentaris:

  1. Quina sort que teniu els de Tarragona i Girona amb polítics actius a nivell virtual ;-)

    En Ryan els fa de Girona ciutat i tu de Tarragona. Jo vaig mirar els de Mataró i poca cosa per poder fer un bon anàlisi. I, a nivell més general tampoc

    La Rosa Díez bon fitxatge per a posar a l'anàlisi. A veure què en diu l'anàlisi? (jajaja)

    ResponElimina
  2. No tots els tenim actius i durnat tota la legislatura que molts encara les noves tecnologies són el bloi i el paper, jijijijij

    ResponElimina