dimecres, 18 de març del 2015



El text: Que és exactament? Perquè estem comparant el text conegut fins ara, com a lineal en front del hipertext.? Perquè sembla que una cosa ha d’excloure l’altre?

 Des dels seus origen la escriptura presenta totes les possibilitats del codi oral, com molts autors afirmem. Podríem dir que el text des dels seus orígens ja eren uns veritables hipertext? Podríem dir que el pas que s’ha fet ara és que tot el seu potencial s’ha posat al descobert i alhora s’ha facilitat gràcies a les noves tecnologies? Ara estem dins una xarxa virtual on tothom i t’he accés i pot dir, afegir i corregir segons la seva opinió i voluntat. Ara el text s’ha fet col·lectiu. La societat que s’ha creat per mitjà de les noves tecnologies en la xarxa a fet trencar els límits físics de la matèria, que fins ara era el paper. La participació de tots, com una mena de coautors, ha obert les portes per crear uns nous itineraris del coneixement i on tots hi podem ser presents. Ara ja no tenim cap excusa per sentir-nos lluny de tot aquest món, o si?



3 comentaris:

  1. Davant la pregunta que deixes oberta, tenim l'excusa de no participar o de fer-ho, però és només això, una excusa. Abans, la possiblitat de convertir-se en autor estava lligada a certs condicionants d'ordre social, econòmic o polític que avui no hi són. El debat estaria en si tot plegat és millor així...

    ResponElimina
  2. Ara ja no tenim cap excusa per sentir-nos lluny de tot aquest món, o si?
    Perquè no tenim cap excusa, si un està en aquest món és perquè vol, ja sigui per necessitat o per oci. Però qui no vol, no cal que s'excusi per no ser-hi, a vegades pot ser més creatiu un que no estigui en el món tecnològic. No conec cap tecnologia que hagi superat un geni de l'art com el Salvador Dalí, Leonardo da Vinci, i altres. Una cosa és veritat, un persona poc instruïda per fer servir la tecnologia per a formar-se, però una persona instruïda no li farà falta

    ResponElimina
  3. Doncs a la teva pregunta ... jo diria, o sí. Perquè no ens podem excloure si ens vé de gust ;-)

    En certa manera sembla que, com ara és el més normal, si no ho fas ets 'estrany'. Reconec que té la seva gràcia i que jo mateixo segueixo diferents blocs, així com tinc compte al twitter i facebook. Però, em puc passar una setmana sense entrar-hi.
    La veritat és que la "obligatorietat" de tenir que entrar-hi cada dia i tenir que dir alguna cosa, de vegades, m'estressa una mica. I allò de "al libre albedrío"?, ja no es porta?

    ResponElimina