dimarts, 10 de març del 2015

VELOCITAT




Els nous text digitals demanen als nous lectors i escriptors que desenvolupem unes noves habilitats molts cops desconegudes fins ara. S’ha d’entendre com navegar per Internet, pels seus enllaços i poder veure les avantatges i les noves modalitats que tenim al nostre abast, com pot ser el hipertext. Ara s’ha de saber com escriure, que escriure però conjuntament comprendre i saber interactuar amb les noves tecnologies. 

Ara estem davant uns nova modalitat d’escriptura que serà tot un repte. I com la majora dels meus companys a la UOC estem vivíem en la nostra pròpia pell.... Abans amb un paper, un boli i la teva ment anaves molt lluny ....però ara pots arribar encara més lluny amb el  mateix però afegint la xarxa virtual... És una gran eina que ens pot fer arribar a recons que fins ara ni ens podíem imaginar, però com tot requereix un esforç molt gran i més per aquells no hem nascuts dins la era digital com els nostres fills. Ens anem adaptat però costa i molt......
I ara els escrits han de ser concrets, anar directes allò que volem transmetre....la nova xarxa virtual ens fa dir les coses despresa i concretes???? Va tot molt despresa?

3 comentaris:

  1. Sens dubte les coses van molt més ràpid avui dia, i sobretot a través de les xarxes d'internet. Tenim tantes coses per triar i un temps limitat per intentar assumir-ho tot.

    ResponElimina
  2. Sí, Olga, va tot molt de pressa.
    Al parlar de la manera d'escriure m'has fet pensar com, jo la primera, quan obres alguna pàgina i el text o el disseny ja no et crida l'atenció, la tanques i en cerques una altra. I, el més trist de tot és que, potser, aquesta tenia informació molt més bona que una altra més cridanera a primer cop d'ull.
    O, si és un text llarg, però sense estil ni espais entre marges, a on la lectura es fa feixuga, la pots deixar a la meitat

    ResponElimina
  3. Tens raó. Tot va molt de pressa. Necessitem que tot sigui immediat. I en aquest sentit, la mateixa informació també va molt de pressa. Al cap d'unes hores qualsevol notícia queda obsoleta i en necessitem més que també passen i s'obliden. No sé si això ens porta a una superficialitat de tot allò que ens arriba.

    ResponElimina